Rok 1992 historie Agroly
1992
Rok 1993 historie Agroly
1993
Rok 2002 historie Agroly
2002
Rok 2012 historie Agroly
2012
Rok 2017 historie Agroly
2017

Bylo nás pět bývalých zaměstnanců Jindřichohradecké mlékárny a Zemědělské oblastní laboratoře, když jsme se rozhodli založit vlastní společnost, AGRO-LA, spol. s r.o. Věnovali jsme se laboratorní činnosti pro zemědělství a potravinářství. Pěstovali jsme vlastní mléčné kultury, které jsme používali k testování kvality mléka pro mlékárny. Je-li mléko kvalitní, mléčné kultury se v něm začnou množit…

Množící se mléčné kultury nejenže dokazují kvalitu mléka, ale postupným zakysáváním začínají přirozeně vytvářet jogurt. A tak jsme začali vyrábět jogurty! Nejprve pro zaměstnance, a protože byla poptávka čím dál vyšší, rozhodli jsme se jít do toho ve velkém. Zakoupili jsme to nejjednodušší možné zařízení a připravili jsme výrobnu, zrací box a chladírnu. V září roku 1993 jsme vyrobili první bílý jogurt. Po několika měsících jsme přidali jogurt jahodový a meruňkový.

Kapacita původní výrobní linky přestávala stačit, a tak jsme se pustili do přestavby. Nově jsme uvedli do provozu speciálně navržené zařízení složené z několika strojů. Tato technologie výrazně ulehčila ruční práci, která byla do té doby stěžejní.

Začínáme vyrábět zákysy. Na rozdíl od jogurtu obsahují zákysy homogenizované plnotučné mléko, které pomáhá udržet tekutou konzistenci vhodou k pití. Chuť zákysu je přirozeně nakyslá a osvěžující.

V roce 2017 jsme oslavili přesně 25 let na českém trhu. Za tu dobu jsme získali několik celostátních i regionálních ocenění. Jedno ale zůstává pořád stejné, receptura a tradiční výrobní postup. Do dalšího čtvrtstoletí vstupujeme s novou energií a druhou generací vedení. Inovujeme marketingovou komunikaci a design, přidáváme nové příchutě našich jogurtů a zákysů. Ať Vám chutnají i v novém!