Mléko

Plnotučné mléko stočíme do tanku
a přidáme sušené odstředěné mléko.

Agrola

Vzniklou směs pasterujeme, nebo‐li
zahříváme, abychom zničili všechny
nežádoucí mikroorganismy v mléce.

MLÉČNÉ KULTURY

Do směsi plnotučného a sušeného
mléka přidáváme naše mléčné kultury.

Agrola

Mléčné kultury si pěstujeme sami
ve vlastní mikrobiologické laboratoři

ZAKYSÁVÁNÍ

Živé mikroorganismy mléčných kultur
se v mléce začnou množit.

Agrola

Jogurt i zákys zakysávají přímo
ve skleničce, bez konzervantů
a s vysokým obsahem vápníku
a bílkovin.

Mléko v jogurtech je nehomogenizované. To znamená, že v něm necháváme od přírody nerovnoměrně rozložený tuk. Při zakysávání ve skleničce se tuk usazuje do horní vrstvy jogurtu. Zákys obsahuje mléko homogenizované, ve kterém tuk rovnoměrně rozmělňujeme, abychom udrželi jeho tekutou konzistenci.

JOGURT A ZÁKYS